Italská Verona očima Helen

Když se řekne Verona, většinu z nás napadne Shakespearovská hra Romeo a Julie. I mě. Ale je tam i pár dalších věcí, které stojí za to.



V centru Verony se rozkládá stará Aréna, která původně sloužila gladiátorským hrám. I v této době je využívána pro kulturní vyžití. Každoročně jsou tu pořádány koncerty, které může shlédnout až 22000 lidí najednou.


Dokážete si tedy představit, jak velká Aréna vlastně je.


Veronou protéká řeka "Adige".


Vstup do kostela je pod ostrým dohledem :)


Kostel San Fermo je velice zvláštní. Původní kostel totiž byl poškozen povodní a tak se lidé rozhodli tomu předcházet tím, že vystavěli nový kostel o patro víš. Nedokážete si to představit? Postraními dveřmi kostela sejdete po schodech dolů do starého kostela. Naopak hlavním vstupem se dostanete do nové části kostela, která je přesně nad tím původním. Obě síně jsou udržovány.


Tady jsme už u stěny vzkazů pro Julii. Respektive se tu mohou zamilovaní zvěčnit. Stěna je v průchodu k domu Capuletů a nedaleko stěny je brána, na níž si pro změnu můžete pověsit zámek a svou lásku uzamknout.


Ve dvoře Capuletů stojí zlatá socha Julie, jejích nadra krásně září. Říká se, že vaše přání se splní při doteku na Juliinino pravé ňadro. Většina lidí si to jistí dotykem případně potěžkáním obou ňader, proto tak září.



Pohled na Veronu z věže "Torre de Lamberti". Nahoru se dostanete výšlapem 368 schodů.


Úžasný

Komentáře